Svarta vinbär med brynt smör och frostad smetana | Recept | Arla Foodservice

Svarta vinbär med brynt smör och frostad smetana

Svarta vinbär med brynt smör och frostad smetana

Snittbetyg:

0 röster

Kommentarer:

0 stycken
Sätt betyg och/eller kommentera

Sätt betyg och/eller kommentera

Klicka på stjärnorna för att välja betyg

KOMMENTERA RECEPTET:

Namn

E-post

Kommentar

Näringsinnehåll:

Energi kJ 2968,03 kJ
Energi kcal 705,1 kcal
Protein 2,81 g
Kolhydrat 54,35 g
Fett 52,66 g
Diagram förklaring
Näringsvärdes diagram
Bild filter

Teman:

Ingredienser: portioner
  • 2,5 l vatten
  • 7,5 dl vit sirap
  • 3 l strösocker
  • 25 st gelatinblad, blötlagda
  • 10 l Arla Köket® smetana
  • Varma bär:
  • 5 kg svarta vinbär
  • 2 l florsocker
  • 1,25 kg Arla® Svenskt Smör, brynt
  • Garnering:
  • 25 st citron, rivet skal av

Gör så här:

1.Koka upp vatten, sirap och socker. Tillsätt det blötlagda gelatinbladen och låt smälta. Blanda med smetana. Frys in i låg form tills den är helt genomfryst.

2.Mixa glassen i en matberedare tills den blir smidig. Häll över i en form och låt den sätta sig i frysen ca 30 min.

3.Värm bär, florsocker och brynt smör i en kastrull. Servera de varma bären med frostad smetana och rivet citronskal.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Viktor Westerlind, Årets Kock 2009