Mandelpotatissoppa med chorizo och rosmarinsmetana | Recept | Arla Foodservice

Mandelpotatissoppa med chorizo och rosmarinsmetana

Mandelpotatissoppa med chorizo och rosmarinsmetana

Snittbetyg:

0 röster

Kommentarer:

0 stycken
Sätt betyg och/eller kommentera

Sätt betyg och/eller kommentera

Klicka på stjärnorna för att välja betyg

KOMMENTERA RECEPTET:

Namn

E-post

Kommentar

Näringsinnehåll:

Energi (kJ) 2894,01 kJ
Energi (kcal) 692,36 kcal
Fett 56,6 g
Kolhydrater 34 g
Protein 10,81 g
Diagram förklaring
Näringsvärdes diagram
Bild filter

Teman:

Ingredienser: portioner
  • 12,5 kg mandelpotatis, skalad
  • 2 kg gul lök
  • 150 g vitlök
  • 300 g Arla® Svenskt Smör
  • 25 l hönsbuljong
  • 5 l Arla® vispgrädde
  • 3,75 dl vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • Rosmarinsmetana:
  • 5 l Arla Köket® smetana
  • 6 dl honung, flytande
  • 3,75 dl rosmarin, färsk, finhackad
  • salt
  • peppar
  • Till servering:
  • 4,5 kg chorizo
  • 300 g Arla® Svenskt Smör

Gör så här:

1.Tärna potatis, hacka lök och vitlök. Fräs i smör utan att det tar färg. Häll på buljong och koka på svag värme 20 min. Mixa soppan och späd med grädde. Koka upp igen och smaka av med vinäger, salt och peppar.

2.Blanda smetana, honung och rosmarin. Smaka av med salt och peppar.

3.Skiva korven och stek den knaprig i smör.

4.Toppa soppan med korv och rosmarinsmetana. Servera gärna med ett gott bröd och en bit vällagrad ost.

Källa:Arla Köket® smetana 2011
Karl Ljung, Årets Kock 1999