Laktosfria viltfärsbiffar med vitkålspotatis & lingonchutney | Recept | Arla Foodservice

Laktosfria viltfärsbiffar med vitkålspotatis & lingonchutney

Laktosfria viltfärsbiffar med vitkålspotatis & lingonchutney

Snittbetyg:

0 röster

Kommentarer:

0 stycken
Sätt betyg och/eller kommentera

Sätt betyg och/eller kommentera

Klicka på stjärnorna för att välja betyg

KOMMENTERA RECEPTET:

Namn

E-post

Kommentar

Näringsinnehåll:

Energi kJ 2774,82 kJ
Energi kcal 667,32 kcal
Protein 25,27 g
Kolhydrat 36,47 g
Fett 44,33 g
Diagram förklaring
Näringsvärdes diagram
Bild filter

Teman:

Ingredienser: portioner
  • 1,4 l havregryn
  • 1,4 l vatten
  • 6 kg fläskfärs
  • 4 kg älgfärs
  • 14 st ägg
  • 1 kg gul lök, hackad
  • 1,2 dl rosépeppar, grovmalen
  • salt
  • 800 g äpplen, strimlade
  • 8 dl honung
  • Lingonchutney
  • 8 dl rödvin
  • 1,2 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl JO® apelsinjuice, koncentrerad
  • 75 g ingefära, färsk, strimlad
  • 8 st kanel, hel
  • 1,6 kg lingon, färska eller frysta
  • Vitkålspotatis
  • 6 kg vitkål, förvälld i bit
  • 10 l Arla Köket® laktosfri matlagningsgrädde
  • 8 dl vetemjöl
  • 6 kg potatis, kokt
  • 1,2 kg gul lök, skivad

Gör så här:

1. Blötlägg havregryn i vatten. Blanda alla ingredienserna till färsen.
Smaka av med salt och peppar.
2. Forma färsen till biffar och stek i ugnen vid 150ºC till en kärntemperatur av ca 70ºC.
3. Koka alla ingredienserna till och med kanelstängerna, ca 15 min. Tillsätt lingonen. Låt stå och dra, gärna över natten.
4. Ångkoka vitkål på hålbleck i ugnen. Koka upp grädden. Red med vetemjöl utrört i lite vätska. Koka ca 5 min.
5. Tillsätt vitkål, potatis och lök. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Serveringsportion ca: Biffar 130 g, chutney 40 g, vitkålspotatis 210 g
Källa: Laktosfria recept 2009