Laktosfri indisk pumpasoppa med kycklingspett | Recept | Arla Foodservice

Laktosfri indisk pumpasoppa med kycklingspett

Laktosfri indisk pumpasoppa med kycklingspett

Snittbetyg:

0 röster

Kommentarer:

0 stycken
Sätt betyg och/eller kommentera

Sätt betyg och/eller kommentera

Klicka på stjärnorna för att välja betyg

KOMMENTERA RECEPTET:

Namn

E-post

Kommentar

Näringsinnehåll:

Energi kJ 663,56 kJ
Energi kcal 158,35 kcal
Protein 20,84 g
Kolhydrat 6,16 g
Fett 5,22 g
Diagram förklaring
Näringsvärdes diagram
Bild filter

Teman:

Ingredienser: portioner
  • Pumpasoppa:
  • 8 l grönsaksbuljong
  • 4,8 kg pumpa, riven
  • 1,6 kg potatis, riven
  • 1 g ingefära malen
  • 1,2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 mg Arla Köket® laktosfri matlagningsgrädde
  • citrongräs, finhackat
  • 500 g curry
  • 12 st lök, gul eller röd
  • koriander, finhackad
  • 2 dl JO® apelsinjuice, konc
  • salt och peppar
  • Spett:
  • 10 kg kycklinglårfilé, strimlad
  • 1,2 dl sesamolja
  • 1,2 dl sesamfrön, rostade
  • träspett

Gör så här:

1. Koka upp buljong med pumpa, potatis, lök, ingefära, citrongräs och grädde.
2. Låt sjuda tills grönsakerna känns mjuka.
3. Tillsätt apelsinsaft, koriander och curry.
4. Smaksätt med salt, peppar och ev mer curry.
5. Marinera kycklinglårfilén i sesamolja och sesamfrö. Salta och peppra.
6. Trä på spett. Baka klar i ugn på 150°C i ca 20 min.

Serveringsportion ca: Soppa 200 g, spett 100 g
Källa: Laktosfria recept 2009