Laktos i maten | Laktosspecial | Arla Foodservice

Laktos i maten

Om man dricker laktosfri mjölk till måltiden, kan de allra flesta som är laktosintoleranta äta mat som är lagad på vanliga mejeriprodukter utan att få problem. Oftast ingår det så lite grädde eller mjölk i en portion lagad mat att magen klarar av det.

Men för de som är extra känsliga och vill vara på säkra sidan finns laktosfri matlagningsgrädde. Med laktosfri vispgrädde, kan de njuta av en klick grädde till desserten precis som alla andra. Eftersom de laktosfria produkterna har samma matlagningsegenskaper som vanliga produkter behöver de flesta inte ändra sina matvanor särskilt mycket om de drabbats av laktosintolerans.

Byt till laktosfritt
Det enklaste sättet att minska sitt laktosintag är att byta ut en del mejeriprodukter till laktosfria varianter. Om du dricker laktosfri mjölk till maten, väljer yoghurt från vårt laktosfria sortiment och beställer caffé latte med laktosfri mjölk har du förmodligen kommit en bra bit på vägen. Men hoppa inte över mjölkprodukter helt och hållet. Mjölk innehåller 18 av de 22 viktigaste näringsämnen vi behöver och det blir onödigt krångligt att få i sig alla nyttigheter utan mejeriprodukter.