Tiramisu | Recept | Arla Foodservice

Tiramisu

Tiramisu

Snittbetyg:

0 röster

Kommentarer:

0 stycken
Sätt betyg och/eller kommentera

Sätt betyg och/eller kommentera

Klicka på stjärnorna för att välja betyg

KOMMENTERA RECEPTET:

Namn

E-post

Kommentar

Näringsinnehåll:

Energi kJ 1394,35 kJ
Energi kcal 337,22 kcal
Protein 5 g
Kolhydrat 28 g
Fett 22,07 g
Diagram förklaring
Näringsvärdes diagram
Bild filter

Teman:

Ingredienser: portioner
  • 150 st Savoiardikex, avlånga italienska kex
  • 1,75 l starkt kaffe, kallt
  • 3 dl likör eller konjak
  • 20 st ägg
  • 1,75 l strösocker
  • 2,5 l Arla® vispgrädde
  • 3,75 kg Arla Köket® Färskost
  • 15 st citron, rivet skal
  • 15 st apelsin, rivet skal
  • 1,5 dl kakao

Gör så här:

1.Lägg kexen i botten av en form eller bleck. Blanda kaffe och likör eller konjak. Skeda det över kexen. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden hårt och rör ner äggsmet, färskost, citron- och apelsinskal.

2.Häll smeten i formen och låt stå i kyl minst 1 timme gärna till nästa dag. Sikta över kakao.

Serveringsportion: ca 115 g
Källa:Arla Köket Mat & Myter 2011