Lax Indienne | Recept | Arla Foodservice

Lax Indienne

Lax Indienne

Snittbetyg:

0 röster

Kommentarer:

0 stycken
Sätt betyg och/eller kommentera

Sätt betyg och/eller kommentera

Klicka på stjärnorna för att välja betyg

KOMMENTERA RECEPTET:

Namn

E-post

Kommentar

Näringsinnehåll:

Energi (kJ) 2954,15 kJ
Energi (kcal) 706,39 kcal
Fett 36,83 g
Kolhydrater 49,89 g
Protein 42,4 g
Diagram förklaring
Näringsvärdes diagram
Bild filter

Teman:

Ingredienser: portioner
  • 1 kg gul lök, tärnad
  • 2 kg champinjoner, skivade
  • 2 kg paprika, gul, röd, grön, strimlade
  • 2 kg tomater, tärnade
  • Arla® Svenskt Smör, till stekning
  • 2 l fiskbuljong
  • 3 l Arla® vispgrädde
  • 3 l Arla® mjölk 3%
  • curry
  • gurkmeja
  • paprikapulver
  • salt och peppar
  • majsstärkelse, till redning
  • 100 st laxfilé, i portionsbitar á 120 g
  • Tillbehör
  • 6 kg ris

Gör så här:

1. Fräs lök, champinjoner, paprika och tomater i smör. Tillsätt buljong, grädde och mjölk. Krydda med curry, gurkmeja, paprikapulver, salt och peppar och låt koka ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse.
2. Ugnsbaka laxen i 175˚ ca 15 min.
3. Servera med såsen, ris, sallad, knäckebröd, lätt & lagom samt mjölk.

"Gamla" tiders fläskfilé Indienne i ny tappning. En fiskrätt med mycket smak och vackra färger.

Serveringsportion: 320 g fisk, 180 g ris
Källa: Arla Köket Fisk